Vinter/vårvintersäsongen (fredag 17 januari – söndag 30 mars) serveras dagens lunch varje fredag

Under höstsäsongen började vi med Fredagslunch i Stadsparksstugan. Vissa fredagar har det varit i det närmaste fullsatt, andra lite färre gäster. Men vi hoppas på att intresset fortsätter och förhoppningsvis ökar, så vi fortsätter med lunchen även under vinter och vår 2025… 😊 Vi erbjuder två rätter att välja mellan varje fredag, med fokus på hemlagad klassisk husmanskost och vegetariska (veganska) grytor m. m. Lunchrätterna är separata från övriga menyn, men oftast går det att välja även från à la carte under lunchen, då gäller dock inte lunchpriset.
Allergi/glutenintolerans: Fråga oss om alternativ.
Vi lagar en liten mängd av varje rätt, så förboka gärna så att maten inte tar slut och sällskap större än 4 personer bör förboka bord för att få plats.

Våra rätter på nöt och gris görs alltid på svenskt kött, oftast från små gårdar i närheten när det är möjligt.

Fredagslunchen serveras kl. 11-14.30 och i priset 125 kr ingår en liten salladsbuffé, bröd, smör och vatten samt kaffe/te och kaka.
Barnportion av Fredagslunchen 85 kr.

Med reservation för ändringar.

Fredag 21 februari:
Lasagne med köttfärs och rostad aubergine (nöt och mejeri) 🐮🥛

Lasagne med svenskodlad baljväxtfärs och rostad aubergine (vegan) 🌿

Fredag 28 februari:
Plommonspäckad fläskkarré, kokt potatis och enbärskryddad gräddsås (gris) 🐷
Serverad med äppelmos. Fläskkarré från Hållbarhetsgrisen från Halla gård i Västergötland, med frigående utegrisar året runt.

Tom Kha Gai – thailändsk soppa (vegan) 🌿
Matig soppa med bladspenat, champinjon, tofu och kokosmjölk, smaksatt med chili, färsk ingefära, röd currypasta och lime. Serveras med färska sockerärtor.

Torsdag 6 mars och fredag 7 mars:
Vi har extraöppet för ”Fössta tossdan i mass” torsdag 6 mars och erbjuder då fredagslunchen även som torsdagslunch 😊
I två hela dagar från kl. 11 till stängning kl. 18 serverar vi som utökad dagerns lunch:
Tacobuffé
Du serveras tacokryddad färs – välj mellan köttfärs (nöt) 🐮 och växtbaserad färs (sojafärs) 🌿 samt mjukt tortillabröd och guacamole plockar sedan själv av grönsaker och tillbehör från buffén som står framdukad på ovanvåningen.

Fredag 14 mars:
Kålpudding med köttfärs (nöt & gris, ägg och mejeri) 🐮🐷🥚🥛
Serverad med kokt potatis och enbärskryddad gräddsås samt rårörda lingon och pressgurka.

Kålpudding med gröna linser (vegan) 🌿
Serveras med kokt potatis och enbärskryddad gräddsås samt rårörda lingon och pressgurka.

Fredag 21 mars:
Pasta Bolognese (nöt och gris) 🐮🐷
Spaghetti med köttfärssås. Nötfärs och bacon får sällskap av morötter, rotselleri och tomat och smaksätts med vitlök, rödvinsvinäger, timjan och oregano. Serverad med färsk basilika.

Pasta Vego Bolognese (vegan) 🌿
Gjord på belugalinser och sojabönsfärs. Serverad med färsk basilika.

Fredag 28 mars:
Stroganoff på skinka från Halla gård (gris och mejeri) 🐷🥛
Serveras med kokt ris. Hållbarhetsgrisen från Halla gård i Västergötland med frigående utegrisar året runt.

Vego Tikka Masala (vegan) 🌿
Indisk gryta med marinerad Oumph (växtbaserat kött av sojabönor) och morötter i en välkryddad, krämig tomatsås med cashewnötter. Serveras med kokt basmatiris och rostade cashewnötter.

Antalet fredagsluncher som serverats under höst och vinter har varierat rejält. Från total succé där det mesta tog slut, till ingen lunchgäst alls vissa fredagar… Förhoppningen var att kunna utöka öppetdagarna med fler veckoluncher efter nyår, men det är fortfarande helgerna som det kommer gäster till oss. Hjälp oss hålla Stadsparksstugan öppen – Boka gärna lunch för större sällskap under veckorna! Vi har alltid möjlighet att öppna för gruppbokningar veckans alla dagar, oavsett öppettider.